Hotel Livadić, Samobor
Hrvatski Hrvatski   Deutsch Deutsch
Hotel Livadić

Samobor

Samobor is a town in the Zagreb County located in the valley on the eastern slopes of Samobor hills.
The area of Samobor covers town centre and 77 picturesque villages and small nearby places.
Samobor is  known for its picnic grounds, city manifestations, local cousine and culture.
The vicinity of Zagreb and the Republic Slovenia has rendered Samobor approachable to foreign and local tourists, majority of which comes from Zagreb.
Its position near Zagreb gives it pastoral charm described in a poem of a well- known poet once living in Samobor A.G.Matoš.
The hotel “Livadić” is located in the charming main square of Samobor  which is the centre of all the local events.

online reservation »

Check-in:Check-out:
CalendarCalendar

Samobor - video

Samoborski fašnik je jedna od tradicionalnih manifestacija koje postaju zaštitni znak Samobora, simbol njegovog identiteta, svojevrsno kulturno dobro Samobora. Tih dana Samobor je najveseliji, najljepši, na vrhuncu svoga duha. To znaju i mnogi gosti iz cijele Hrvatske.

Od ostalih događaja tu su još i Samoborska glazbena jesen, manifestacija koja neprekidno već više od trideset godina ugošćuje vrhunske izvođače s bogatim i probranim programima i izuzetnim muziciranjem.

Da se iz tradicije i obiteljskog "recepta" može stvoriti kvalitetna turističko-gospodarska manifestacija prvo su se pobrinuli mnogi kvalitetni samoborski mesari organiziranjem Samoborske salamijade.

Uz Rally oldtimera koji se održava svake godine sa više od 100 sudionika iz Hrvatske i inozemstva, tu je i poseban vikend kada se održavaju Dani samoborskih kremšnita, Dani rudarske greblice, Dani kruha i vina, Večeri hrvatske ljubavne poezije posvećene Ljubici ilirci Stanka Vraza, te Kestenijada i Martinje samo su dio koji privlači posjetitelje u ovaj naš lijepi grad.